Читаємо і пам'ятаємо...

76 років тому, в'язні найбільшого концтабору смерті Бухенвальд біля Веймера назавжди змінили хід історії людства.Здолавши нацистських катів в інтернаціональному повстанні, полонені нарешті вийшли на волю. Саме, 11 квітня 1945 року з його воріт вийшов останній в'язень.
Під час Другої світової війни тисячі українців опинилися за колючим дротом нацистських фабрик смерті, розташованих як на українській території, так і поза її межами.
Серед відомих в'язнів - українців: о.Омелян Ковач, Степан Банбера та його брати - Василь та Олександр, Олег Кандиба - Ольжич, Ярослав Стецько, Лев Ребет, Олена Вітик - Вітович, Дарія Гнатківська, Констянтин Смовський та ін.
Біографії цих людей – це справжні уроки мужності для молодого покоління.
Художня та документальна література на тему ув'язнення у нацистських концтаборах зараз читається у всьому світі. Читати ці книги нелегко, проте необхідно. Наш обов’язок – пам’ятати про борців антифашистського опору задля збереження історичної пам’яті
Бібліотека села Келихів пропонує переглянути історичний - альманах "Злочин, якому нема прощення" та почерпнути з книг📚 детальнішу інформацію .

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу